miercuri, 9 martie 2011

Lemnul- cel mai ''cald'' material
Daca aveti o locuinta construita din beton si caramizi cu o tencuiala care contine de asemenea ciment si var ar trebui sa ne gindim cum scapam de raceala acestei locuinte, cum s-o facem cat mai calda si sa scapam de anumite noxe pe care le produc peretii si pardoseala.

Va spun eu cum aducem admosfera placuta si sanatoasa in locuinta:

- In loc de rigips pe pereti si tavan montam lambriu din lemn masiv care din punct de vedere termic este foarte calduros si placut plus ca are o durata de viata nelimitata fata de alte materiale. Intro camera amenajata cu lambriu si cu o dusumea din lemn masiv simpti mirosul lemnului si niciodata nu vei simpti acea raceala a betonului. Vom evita anumite imbolnaviri care le produc acele materiale de constructii ce contin anumiti adezivi si substante toxice.

- Lemnul este sursa sanatatii depline si placute intro locuinta si aduce un design placut si frumos pe care nu-l poate inlocui nici un material folosit in constructii. Este usor de intretinut, nu mai necesita lucrari suplimentare ca la peretii din rigips sau tencuiala clasica. Nu mai folosim vopsea lavabila sau alti coloranti care sunt preparati chimic si sunt daunatori atmosferei din locuinta.

- Daca vom face un calcul cit ne costa renovarea clasica si cit ne va costa lambriul vom vedea ca lambruil din lemn este mai ieftin si cu durata de viata nelimitata. De exemplu rigipsul are o garantie maxima de 10 ani daca se respecta anumite conditii de climatizare a locuinteti, pe cind lemnul si dupa o 100 de ani isi mentine proprietatile.

- Dusumeaua din lemn este perfecta si fara urmari asupra sanatatii noastre. Unul dintre avantaje este ca nu vom simpti raceala la picior si nici rigiditate atunci cand calcam pe dusumea. Gresia si parchetul stratificat ori cum nu am incerca sa le montam tot vor fi reci si neplacute pentru picior. Acest lucru apare din cauza faptului ca in faza de productie suporta anumite tratamente chimice care ne perecliteaza foarte mult sanatatea si sunt doar luxuri care le vom regreta mai tirziu.

-Un apartament pe care il izolam pe interior cu lemn va fi de 1000 de ori mai calduros si mai placut la vedere decat unul care este izolat cu materiale clasice.