luni, 7 martie 2011

Cum sa construim o casa

Sfaturi utile pentru cei care vor sa-si construiasca o casa:

Terenul pe care doriti sa construiti reprezinta o buna parte din investitie. In general, constructorii ofera si parcele in zone rezidentiale cu toate utilitatile. Luati legatura cu firme de constructii inca din faza de cautare a terenului. Cu cat apelati la mai multe servicii din partea unei firme, cu atat pretul final va fi mai mic.

Proiectul este cel mai important pas pe care urmeaza sa-l faceti. Daca vreti sa va puneti in valoare creativitatea apelati totusi la sfaturile unor proiectanti cu experienta. Puteti avea surpriza ca ati creat un proiect cu spatii pe care nu le puteti folosi eficient sau nu sunt estetice. De asemenea, puteti opta pentru unul din proiectele standard care sunt gratuite. Acestea se pot personaliza, si, cu costuri minime, aveti proiectul de casa dorit.

Materialele de constructie folosite sunt greu de ales din multitudinea de oferte existente pe piata. Caramida, BCA, beton, lemn, structura metalica, etc... Fiecare cu avantaje si dezavantaje. Exista multe prejudecati fata de noile tehnologii de constructie care sunt mai ieftine si mai eficiente, dar care sunt criticate in general fara argumente concrete. Bineinteles ca pentru a construi pe baza noilor tehnologii trebuie sa le cunosti si sa le aplici. De exemplu, o casa pe structura de lemn presupune folosirea unei tehnologii de tratare a lemnului, folosirea lemnului netratat corespunzator este inacceptabila. Pentru beton trebuie respectata intocmai reteta, conditiile de turnare si de uscare a acestuia, hidroizolatia in functie de conditiile de mediu. Structura metalica ofera rezistenta deosebita la cutremure si durabilitate. Folosita impreuna cu materiale "calde" ofera un confort termic excelent. Solutii pentru izolarea termica sunt numeroase, iar beneficiile unui termosistem eficient sunt foarte importante. Retineti ca termosistemul nu este doar pentru evitarea pierderilor de caldura pe timp de iarna. Izolatia termica este la fel de eficienta si pe timp de vara. Cand faceti calculul beneficiilor unui termosistem nu considerati doar economia la energie pentru incalzire, ci si economia obtinuta prin reducerea timpului de functionare a instalatiei de aer conditionat. Confortul termic oferit de eficienta izolatiei termice este mai mare decat cel oferit de aerul conditionat, care poate provoca probleme de sanatate. TERMOSISTEMUL ESTE O INVESTITIE care se va amortiza in cativa ani.
Finisajele sunt ultima veriga in obtinerea unei locuinte in care sa ne simtim bine. Aspectul locuintei noastre ne poate reprezenta in fata celor care ne calca pragul. Noi va putem ajuta numai sa doriti.